دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 14 KB
تعداد صفحات : 30
بازدیدها : 306
برچسبها : ویژگی های مدیر اسلام مدیریت
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلشرایط و ویژگی های مدیر از دیدگاه اسلام
اکثر پژوهشگران و نویسندگان معتقدند، جهان بینی ها، اعتقادات، بینش ها و نگرش های حاکم بر یک جامعه هستند که معیارها و ملاکهای شایستگی و موفقیت افراد را تعیین می کنند، مکتب حیات بخش اسلام نیز که در جز جزء زندگی اجتماعی، سیاسی و اداری افراد نظر و حضور داشته، داشتن ویژگی هایی را برای موفقیت مدیر لازم و ضروری می داند که برخی از ویژگی های عمده آن اشاره می کنیم :
اولین ویژگی و معیار برای موفقیت یک مدیر به طور طبیعی ایمان به هدف و یا علاقه مندی به کار و یا باور باطنی به آنچه که به عنوان وظیفه می نگرد هست یکی از دانشمندان در تبیین این ویژگی می نویسد.
کشش درونی و علاقه باطنی به هر کاری که انسان انجام آن را به عهده می گیرد از عوامل بزرگ موفقیت اوست، زیرا عشق و علاقه به کار (هدف ) مانع از آن می شود که غبار خستگی بر روان انسان بنشیند، نه تنها احساس خستگی نمی کند بلکه دوری از کار در او ایجاد خستگی می کند، عشق و علاقه به کار، روح ابتکار و نوآوری را در انسان زند می سازد و در پرتو کشش درونی مشکلات برطرف می شود در حالی کهع کار از روی بی میلی (تردید ) و بی رغبتی نه تنها پیش نمی رود بلکه درجا هم می زند.
وقتی هدف، روشن و قابل دسترسی و واقع بینانه باشد علاقه به نیل آن چند برابر می شود و مدیری که هدف و وظیفه برای او قابل درک و قابل دسترسی و روشن باشد شدیدا به تحقق آن علاقه مند و برای پیشبرد آن نهایت تلاش را خواهد نمود....
از جمله ویژگی های برجسته یک مدیر حسن سابقه ای است که در طول زندگی همراه خود دارد. یک مدیر موفق به حسن سابقه نیازمند است تا افراد زیر دست به او اعتماد کامل داشته و او را در نیل به اهداف پشتیبانی نمایند در واقع حسن سابقه یا سابقه نیکو در برگیرنده مجموعه ای از صفات و ویژگی های پسندیده فرد است.
امام علی (ع ) با تاکید بر حسن سابقه خطاب به مالک اشتر می فرمایند:
بدترین وزیران تو کسانی هستند که پیش از تو وزیر تبهکاران بوده اند یعنی آنان که شریک گناه پیشینیان بوده اند از این جهت شایسته نیست چنین افرادی رازدار تو باشند در حا لی که تو می توانی برای خود جانشین خوبی پیدا نمایی و بار گناهان آنان را به دوش نکشی.
حسن سابقه در تمام مکاتب و در میان تمام ملل مورد توجه است و اسلام بیش از آنها بر این ویژگی مدیر تاکید می نماید و برای شناخت سوابق افراد می توان به بازتاب شخصیت او نزد افکار عمومی توجه کرد اگر چه ممکن است افکار عمومی در مورد افرادی دچار اشتباه نیز بشود ولی غالبا توجه و در خور تامل است و اما علی (ع) این نکته را یاد آور شده و خطاب به مالک می فرمایند :
انما یستدل علی الصالحین بما یجری الله لهم علی السن عباده
بدان افراد شایسته را از طریق آنچه خداوند بر زبان بندگانش جاری می سازد می توان شناخت....
خرید و دانلود آنی فایل