پایان نامه نقش سرمایه فکری بر بازارگرایی شرکت های بیمه

پایان نامه نقش سرمایه فکری بر بازارگرایی شرکت های بیمه پایان نامه نقش سرمایه فکری بر بازارگرایی شرکت های بیمه

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 568 KB

تعداد صفحات : 114

بازدیدها : 375

برچسبها : سرمایه فکری بازارگرایی

مبلغ : 4500 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی نقش سرمایه فکری بر بازارگرایی شرکت های بیمه خصوصی

پایان نامه بررسی نقش سرمایه فکری بر بازارگرایی شرکت های بیمه خصوصی

چکیده

هدف این تحقیق بررسی اثرات ابعاد سرمایه فکری بر افزایش میزان بازارگرایی شرکت های بیمه خصوصی استان اصفهان می باشد. روش انجام تحقیق حاضر به صورت توصیفی- همبستگی بوده است و آزمون فرضیات با روش همبستگی و نرم افزار SPSS نسخه 19 صورت گرفته است. قلمرو مکانی این تحقیق شرکت ها و نمایندگی های بیمه خصوصی استان اصفهان در بازه ی زمانی بهار و تابستان 1392 می باشد که با توجه به حجم جامعه 600 نفری، 255 آزمودنی به روش تصادفی طبقه ای برای انجام تحلیل های آماری انتخاب شدند. روایی و پایایی پرسشنامه ارزیابی سرمایه فکری، که توسط بونتیس ساخته شده است و پرسشنامه بازارگرایی که توسط نارور و اسلیتر ارائه شده است، هر دو مورد تایید قرار گرفتند.

نتایج تحقیق در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی ارائه شد که در بخش آمار توصیفی، اعضای نمونه آماری را بر حسب میزان سن، جنسیت، سطح تحصیلات، سابقه خدمت و نوع شرکت به تفصیل ذکر شدند و در بخش آمار استنباطی، نتایج تحقیق با استفاده از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن نشان داد که رابطه مستقیمی بین ابعاد مختلف سرمایه فکری و بازارگرایی شرکت های بیمه وجود دارد و نیز آزمون های تحلیل واریانس فریدمن نشان داد که بعد مشتری سرمایه فکری از دیگر ابعاد سرمایه فکری میانگین بالاتری دارد. و در آخر بر اساس نتایج آزمون های آماری مذکور پیشنهاداتی به شرکت های خصوصی بیمه استان اصفهان و سایر ارگان های مشابه ارائه گردید.

واژگان کلیدی: سرمایه فکری، بازارگرایی، بعد انسانی، بعد مشتری، بعد ساختاری

مقدمه :

در دنیای امروز که فضای تجاری بیشتر از گذشته رقابتی و غیر قابل پیش بینی شده، شرکت ها برای ماندگاری و حصول به اهداف تجاری ناچار به استفاده از رویکردهای متعالی و توسعه شایستگی ها و قابلیت های خود در مواجهه با عدم اطمینان هستند. بازارگرایی که رویکردی عملیاتی به دیدگاه بازاریابی در عملیات و فعالیتهای شرکت است. در 2 دهه گذشته از استقبال بسیاری در بین پژوهشگران و اندیشمندان بازاریابی و اندیشمندان بازاریابی و مدیران شرکت ها برخوردار شده و در پژوهش های متفاوتی رابطه آن با سرمایه های فکری و انسانی با حضور یا عدم حضور متغیرهای واسطه و میانجی برسی شده است. اما بر اساس تعریفی غیر آکادمیک؛ یک شرکت بازارگرا، شرکتی است که فعالیت ها، و خدمات خود را با توجه به نیازها و الزامات مشتریانش سازماندهی می نماید. در مقابل اینگونه شرکت ها، یک شرکت محصول گرا جالب توجه و مهیجی را تولید کرده و به دنبال تحریک علاقمندی و توجه چرخه ی عرضه و تقاضا برای این محصولات و خدمات می باشد.

مروری بر بازارگرایی

مفهوم بازارگرایی از فلسفه مدیریتی که به مفهوم بازاریابی مشهور بود، ریشه گرفته است. این فلسفه سنگ بنای رشته ی بازاریابی بوده است؛ همانطوری که پیتر دراکر بازاریابی را بدین گونه معرفی می نماید: مشاهده ی کلیت یک تجارت را از نقطه نظر نتایج نهایی اش که این نتایج نهایی همان مشتریان می باشند و همچنین اظهار می دارد که : تنها یک تعریف از مقصود یک تجارت وجود دارد: خلق مشتری. در طول سالیان مختلف تئوری پیش فرض بازاریابی شرکت ها، فلسفه ی بازاریابی بوده است و محققان به دنبال اثبات ارتباط سطوح متفاوت عملکرد شرکت بادر درجات مختلف بازارگرایی بوده اند. این ایده ی مرتبط بودن سطوح مختلف عملکرد با سطوح مختلف بازارگرایی شرکت ها، چندین نسل از مدیران شرکت ها را تحت تاثیر قرار داده است و تا به امروز یکی از تاثیر گذارترین مفاهیم بازاریابی بوده است. با این حال هیچ گونه تحقیقات رسمی تا زمان بازخوانی آکادمیک این مفهوم انجام نگرفته بود.

رویکرد پردازش اطلاعات کوهلی و جاورسکی

دیدگاه های کوهلی و جاورسکی در رابطه با پیاده سازی بازارگرایی برگرفته از تعریفی می باشد که آنها از بازارگرایی به عنوان تولید هوشمندی بازار در سطح کل شرکت مربوط به نیازهای جاری و آتی مشتریان، انتشار این هوشمندی در بین همه ی بخش ها و پاسخگویی و عکس المل نشان دادن کل مجموعه ی شرکت به هوشمند دارند. الزامات مدیریتی این تعریف در مقاله ی بعدی آنها به تفضیل شرح داده شده است و بیان شده است: پاسخگویی و عکس العمل نشان دادن از دو دسته از فعالیت ها تشکیل شده است: طراحی پاسخ (استفاده از هوشمندی بازار برای توسعه ی طرح ها) و پیاده سازی پاسخ (اجرای این چنین طرح هایی). مطالعه ی اکتشافی قبلی آنها منجر به توصیه هایی روشن جهت پیاده سازی بازارگرایی شده بود، این محققان بعضی از پیش نیازهای بازارگرایی (مخصوصا تعهد مدیریت ارشد، پویایی های بین بخشی و بین وظیفه ای، ساختارها و سیستم های سازمانی) را که در مقاله ی فوق الذکر بیان شده بود را شناسایی کردند و استدلال نمودند از آنجا که بعضی از عوامل در کنترل و اختیار مدیریت ارشد می باشد، مداخله های مدیریتی می تواند منجر به ایجاد بازارگرایی شود. پیش از هر کاری، مدیریت ارشد باید تعهد به بازارگرایی را به کارکنان پایین دستی انتقال دهند. کارکنان پایین دستی نیز باید شاهد رفتارها و تخصیص منابعی در جهت انعکاس این تعهد باشند.

رویکرد قابلیت های دی

دی، رویکرد قابلیت های خود را در سه مقاله جداگانه تدوین نمود. در اولین اثر، نگرش دی 1990 به بازارگرایی، به عنوان عرضه و نمایش مهارت های برتر برای فهم و پاسخگویی بهتر به مشتریان، منجر به برنامه ای چهار مرحله ای جهت اقدامات و دستکاری های مدیریتی گردید. این اقدامات بروی همسو نمودن استراتژی، ساختار، کارکنان و برنامه ها و همچنین بروی باز طراحی سنجه های عملکرد برای تشویق و پاداش دهی به رفتارهای بازارگرا متمرکز بودند.

رویکرد رفتار مدیریت هریس

پس از یک دوره اولیه ی ترجیح تعریف کوهلی و جاورسکی از بازارگرایی، هریس و همکاران بر نقش تغییر فرهنگی در پیاده سازی بازارگرایی متمرکز شدند. با استفاده از سازمان های خرده فروشی به عنوان زمینه تجربی تحقیقات، نتایج ارزشمندی درباره موانع موجود بر سر راه پیاده سازی بازارگرایی حاصل گردید...

معرفی سرمایه فکری

مفهوم سرمایه فکری همیشه مبهم بوده و تعریف مختلفی برای تفسیر این مفهوم مورد استفاده قرار گرفته است. بسیاری تمایل دارند از اصطلاحاتی مانند دارایی ها، منابع یا محرک های عملکرد به جای کلمه سرمایه استفاده کنند و آنها واژه فکری را با کلماتی مانند نامشهود، بر مبنای دانش یا غیر مالی جایگزین می کنند. بعضی از حرفه ها (حسابداری مالی و حرفه های قانونی) نیز تعاریف کاملا متفاوتی مانند دارایی های ثابت غیر مالی که موجودیت عینی و فیزیکی ندارند، ارائه کرده اند، استوارت اعتقاد دارد، سرمایه فکری مجموعه ای از دانش، اطلاعات، دارایی های فکری، تجربه، رقابت و یادگیری سازمانی است که می تواند برای ایجاد ثروت به کار گرفته شود. در واقع سرمایه فکری تمتمی کارکنان، دانش سازمانی و تواناییهای آن را برای ایجاد ارزش افزوده در بر می گیرد و باعث منافع رقابتی مستمر می شود. بنتیس سرمایه فکری را به عنوان مجموعه ای از دارایی های نامشهود (منابع، توانایی ها، رقابت) تعریف می کند که از عملکرد سازمانی و ایجاد ارزش به دست می آیند. ادوینسون و مالون، سرمایه فکری را اطلاعات و دانش به کار برده شده برای کار کردن، جهت ایجاد ارزش تعریف می کنند. ...

فهرست عناوین اصلی پایان نامه

چکیده

فصل اول کلیات

فصل دوم ادبیات تحقیق

مقدمه

بخش اول ادبیات مرتبط با بازارگرایی

مروری بربازارگرایی

دیدگاه تصمیم گیری از نظر شاپیرو-

دیدگاه هوشمندی بازاراز نظر کوهلی وجاورسکی

دیدگاه فرهنگی از نظر نارور واسلیتر

دیدگاه کانون استراتژیک ازن ظر روکرت

دیدگاه مشتری گرایی از نظر دشپند و همکاران

رویکرد فرهنگ سازمان لایه از دیدگاه هامبورگ و پفلسر

مروری بر مدل های بازارگرایی

مروری بر پیاده سازی بازارگرایی

رویکرد پردازش اطلاعات کوهلی و جاورسکی

رویکرد هنجار مبنای لینچتنهال و ویلسون

رویکرد تغییرفرهنگی نارور و اسلیتر

رویکرد دگرگونی فرهنگی کندی، گولزیوآرنولد

رویکرد دگرگونی فرهنگی گبهاردت،کارپنتروشری

بخش دوم : ادبیات مرتبط با سرمایه فکری

معرفی سرمایه فکری

مدل ادوینسومن و مالون

مدل بروکینگ

مدل روس و همکاران

مدل استیوارت

مدل سالیوان

مدل بونفرر

مدل هانس ولاواندال

مدل لین

شباهت موجود درتعاریف واجزای مدلهای سرمایه فکری

سابقه مطالعات انجام شده خارجی

سابقه مطالعات انجام شده داخلی

مدل مفهومی پژوهش

فصل سوم روش شناسی پژوهش

فصل چهارم تجزیه و تحلیل اطلاعات

فصل پنجم نتیجه گیری و پیشنهادات

منابع و ماخذ

ضمایم

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید